Tormás sült csirke recept
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
1 dl szójaszósz,
1 dl sherry,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál reszelt vöröshagyma,
2 evőkanál natúr reszelt torma,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál őrölt gyömbér,
2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A szójamártásba keverem az összes fűszert, a sherryt és a zúzott fokhagymát, majd belecsöpögtetem az olajat. A vöröshagymával és a reszelt tormával is jól elkeverem, és tűzre téve néhány percig forralom. Ha a mártás langyosra hűlt, bekenem vele a feldarabolt csirkét. (Só nem kell hozzá, mert a szójaszósz nagyon sós.) 20 percnyi pihentetés után a csirkedarabokat tepsire fektetem, és jól lefedve forró sütőbe teszem. 40 perc után a fedőt leveszem és a húst pirosra sütöm. Párolt rizs illik mellé salátával.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges