Töltött jérce vagy csirke recept

Recept elkészítése:

 Töltött jérce vagy csirke recept

Hozzávalók:
80-90 dekás jérce,
2 zsömle,
2 tojás,
4 deka vaj,
kis csomó zöldpetrezselyem,
6 deka zsír,
törött bors, só.

Elkészítés:

      Csak fiatal jércét vagy csirkét használjunk erre a célra, mert az idősebb szárnyas nem puhul meg, párolni kell, közben a töltelék elázik benne. A szárnyast, ha erre a célra használjuk fel, nem forrázzuk, hanem szárazon kopasztjuk. A tisztításnál ügyelni kell, hogy a bőre ne szakadjon fel, mert a megtöltésnél a tölteléket a bőre alá nyomjuk. Egyébként ugyanúgy bontjuk, és mossuk le, mint a jércesülthöz.
      Tisztítás után bőrét felszedjük, és a megtöltéshez előkészítjük. Zsömlés tölteléket készítünk hozzá, hasonlóan a töltött borjúszegyhez. A kész tölteléket a jérce vagy a csirke bőre alá nyomjuk. A töltelékbe belekeverhetjük a nyersen áttört csirkemájat.

Elkészítés ideje: 1,5 óra

Receptek kategória: