Strucc illatos erdei gombával, gesztenyefánkkal recept

Recept elkészítése:

Strucc illatos erdei gombával, gesztenyefánkkal recept

Hozzávalók:
500 g strucc hús
150 g strucc máj
50 g vargánya gomba
50 g erdei gomba keverék
100 g vöröshagyma
50 g olaj
kakukkfű
30 g áfonyalekvár
1 dl vörösbor
20 g méz

őrölt bors.

Gesztenyefánkhoz:
200 g burgonya
100 g gesztenyepüré
15 g élesztő
100 g liszt
1 db tojás
2 dl tej

őrölt bors
gyömbér
15 g vaj
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      Olívaolajban - de napraforgó is megjárja - a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük. A nagy kockára darabolt strucchúst, mindig kevés víz aláöntésével pároljuk. Őrölt borssal, kakukkfűvel, sóval ízesítjük. Ha félpuha a hús, a mézet és az áfonya lekvárt is hozzáadjuk. Ezután a nagy kockára vágott strucc máj, és az erdei gombák kerülnek a húshoz. Az illatos erdei gombák és a vargánya különleges íze jól harmonizál az ételben. A vörösbort csak a legvégén, egy forralásnyi időre tesszük ehhez a fenséges ételhez. Markáns, testes vörösbor illik mellé. Ne feledkezzünk meg a gesztenyefánkról sem. A sós burgonyát jól leszűrjük, és forrón áttörjük. A tojást még melegen hozzákeverjük. Ha kihűlt, a gesztenyepürét, a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tejet hozzá gyúrjuk, sóval gyömbérrel, fehér borssal ízesítjük. Az így elkészített fánktésztát fél órát kelesztjük, majd kanállal kiszaggatjuk, és bő forró olajban sütjük. A gesztenyefánk nem csak vadételekhez illik, de desszertként, erdei öntettel is különleges.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: