Sajttal töltött csirkecomb recept

Sajttal töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
15 dkg reszelt márványsajt,
2 tojás,
1 evőkanál tejföl + 2 dl tejföl,
1 dkg vaj,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
1 mokkáskanál curry,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A csirkecombokat kicsontozom és megsózom. A reszelt sajt egyharmadát 1 tojássárgájával, egy evőkanál tejföllel, sóval, borssal, curryvel összekeverem és a comb egyik felére kenem, majd a másik felét ráhajtom. Hústűvel vagy fogpiszkálóval összefogom, lisztben, a maradék felvert tojásban és a zsemlemorzsában megforgatom, bő, forró olajban, takaréklángon pirosra sütöm. Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt, a sót és a borsot összekeverem, majd rákenem a már megsült combokra. Annyi időre teszem a forró sütőbe, hogy a sajtos mártás éppen csak ráolvadjon a húsra (pirítani már nem szabad). Párolt vajas zöldséggel vagy burgonyapürével - saláta kíséretében - kínálom.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra