Pezsgős csirke gombával recept

Recept elkészítése:

 Pezsgős csirke gombával recept

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé,
1 csokor újhagyma,
40 dkg gomba,
1 evőkanál morzsolt tárkony,
só és frissen őrölt bors ízlés szerinti mennyiségben,
2 dl száraz pezsgő,
1 teáskanál étkezési keményítő,
2 dl tejszín,
1 teáskanál dijoni mustár.

Elkészítés:

      Először kábé két centis kockákra vágom a csirkemelleket, majd beleszórom őket egy nagy serpenyőbe. Ezután hozzáadok 1 csomag felkarikázott újhagymát, megsózom, megborsozom, szórok rá egy kis őrölt tárkonyt, végül pedig felöntöm a pezsgővel. Erős lángon felforralom, majd lejjebb tekerem a lángot, és letakarom a serpenyőt, úgy 10 percre. Közben megmosom és centis szeletekre vágom a gombát, majd ezt is a húshoz adom, és ezúttal fedő nélkül, további 10 percig főzöm az ételt. Addig kézi habverővel elkeverem a mustárt, a tejszint és a keményitőt, majd ezt is hozzáadom a gombás husihoz, és pár perc múlva, mikor látom, hogy besűrűsödött, lehúzom a tűzről. A végén ráreszelek egy kis friss, illatos citromhéjat, és már ehetünk is.

Elkészítés ideje: 1,5 óra

Receptek kategória: