Pálinkás csirkecomb recept
Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
5 dkg füstölt szalonna,
1 kisebb fej vöröshagyma,
1 dl barackpálinka,
8 db sárgabarack,
2 dl száraz fehérbor,
késhegynyi őrölt babérlevél,
ízlés szerint só és törött bors.
Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, a zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát. A megmosott, leszárított és félbevágott csirkecombokat a hagymás szalonnazsíron lepirítom. Ezután ízesítem a fűszerekkel, aláöntöm a barackpálinkát meg a bort, és fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Ha a csirkehús puha, de a lé sok alatta, a fedőt leveszem és addig forralom, míg zsírjára nem sül. Ekkor kiveszem a combokat a serpenyőből, helyükre teszem a megmosott, kimagozott fél sárgabarackokat és néhány percig pirítom. Végül a combokat hozzátéve, együtt felforrósítom. Párolt rizs illik hozzá.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges