Nem lehet abbahagyni-csirke recept

Nem lehet abbahagyni-csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
8 dkg liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál majoránna és törött fekete bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késhegynyi őrölt köménymag.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Kivajazott tepsibe (vagy nagy tűzálló tálba) egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot, és az olajjal elkevert tejföllel lelocsolom. A tepsire alufóliát borítok, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom. Sült burgonya, párolt rizs és vajas zöldség egyformán illik mellé. A salátáról sem szabad megfeledkezni! Rendkívül finom étel.

Elkészítés ideje: 65perc