Nagyanyám csirkepaprikása recept

Nagyanyám csirkepaprikása recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
1 húsos zöldpaprika,
1 evőkanál szegedi édes pirospaprika,
1 paradicsom,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkét tisztítás után kis darabokra vágom. A füstölt szalonnát vékony, hosszú csíkokra metélem és zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután a tűzre visszateszem, lepirítom rajta a csirkedarabokat, majd jól megsózom, beleteszem a kicsumázott és csíkokra vágott zöldpaprikát meg a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot. Saját levében, fedő alatt félpuhára párolom és egy dl tejfölt keverek el benne. Ezután készre főzöm. Ha zsírjára sült, beleöntöm a maradék tejfölt és tejszínt, és csak egyet forralok rajta. Füstölt szalonna kisütött zsírján megforgatott galuskával és kovászos uborkával kínálom.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók