Mustáros-kapris csirke recept

Mustáros-kapris csirke recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál kukoricaliszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál csípős mustár,
1 fiola kapribogyó,
2 dkg vaj,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
kevés citromlé,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi őrölt babérlevél,
ízlés szerint só és cukor.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét feldarabolom, és a megmosott, de egészben hagyott vöröshagymával, a fűszerekkel, a sóval annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm. Ha a hús megpuhult, a levéből kiveszem és kicsontozom. A vajat megmelegítem, rászórom a kukoricalisztet, majd pár percnyi pirítás után apránként hozzáöntöm a csirke átszűrt főzőlevét. Sűrűre főzöm, a mustárral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével ízesítem, végül a kapribogyót levével együtt belekeverem. Jól kiforralom, kevés cukorral ízesítem és beleteszem a kicsontozott csirkehúst. Még egyet forralok rajta, ezután belekeverem a tejfölt. (Azzal már nem forralom!) Sós vízben főtt burgonyával vagy apróra tördelt spagettivel kínálom.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók