Mogyorókrémes csirke friss korianderrel recept

Recept elkészítése:

 Mogyorókrémes csirke friss korianderrel recept

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé,
só és frissen őrölt fekete bors,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál vaj,
1 csokor újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 darab 6 centis friss gyömbér,
2 evőkanál curry-por,
5 evőkanál földimogyorókrém,
1 deci víz,
1 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál barna cukor,
1 zöldcitrom,
1 csupor friss koriander.

Elkészítés:

      Először felkockázom jó kétcentisre a bőrétől megfosztott csirkemellfilét, aztán megsózom, megborsozom és összekeverem egy kanál liszttel, hogy sülés közben ne ragaszkodjanak majd a húskockák annyira egymáshoz.
Aztán serpenyőben felforrósítok kanálnyi olajat kanálnyi vajjal és puhára pirítom benne a csirkedarabkákat.
      Előveszek egy másik serpenyőt és kanálnyi olajon megpárolom benne az apróra vágott újhagymát, aztán hozzákeverem az összezúzott fokhagymát és belereszelem a megpucolt gyömbért is. Utána lehúzom a tűzről a serpenyőt és a gyömbéres hagymához keverem a curry-port meg földimogyorókrémet. A mártást felhigítom a vízzel, összekeverem a szójaszósszal és barna cukorral, majd belefacsarom a zöldcitrom levét is. Visszateszem a mártást a tűzre és néhány perc alatt összeforralom. Végül belekeverem a megpirított csirkekockákat, ezekkel együtt is összerottyantom még az egészet, aztán a mogyorómártásos csirkét megszórom apróra vágott firss korianderzölddel.

Elkészítés ideje: 2 óra

Receptek kategória: