Májas csirkemell recept

Májas csirkemell recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
1 kis doboz sertés-vagy marhamájkrém,
5 dkg füstölt szalonna,
1 dl sűrű tejföl,
1 teáskanál mustár,
1 mokkáskanál majoránna,
1 kupica konyak,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom vagy ledarálom. (Érdemes nagyobb mennyiségű darált füstölt szalonnát tartani a hűtőszekrényben, mert sokáig eláll, és kitűnő ízt ad az ételnek.) Összekeverem a májkrémmel, a mustárral, a tejföllel, a konyakkal, a sóval, a borssal. A csirkemelleket kicsontozom és vékonyra szeletelem, majd húskalapáccsal gyengén megütögetem. Széleit bevagdosom, és az egyik oldalát vastagon bekenem a májas krémmel. Csöpp olajjal megkent tűzálló tálra rendezem a krémes szeleteket. (Ha nem férnek el egymás mellett, akkor a májjal felfelé egymásra rakom őket.) A maradék krémet a tetejére kenem, majd a tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben 35-40 percig sütöm. Burgonyapüré és saláta illik hozzá. Aki szereti a különlegességeket, kínáljon mellé sült almát. Pikáns íze kitűnően kiegészíti a füstölt szalonnás májét.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók