Kapros-gombás pulykamellkockák recept

Recept elkészítése:

Kapros-gombás pulykamellkockák recept

Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott pulykamell,
10 dkg gomba,
3 evőkanál, levétől lecsöpögtetett marinált paradicsompaprika,
2 evőkanál liszt,
5 dkg vaj,
1.5 dl konyak,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
1 dl édeskés fehérbor,
1 nagy csokor kapor,
1 mokkáskanál kapormag (gyógynövényboltban kapható),
1 evőkanál citromlé,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só,
törött fehér bors,
pirospaprika.

Elkészítés:

      A pulykamellet kis kockákra vágom, megsózom, megborsozom, és pirospaprikával elkevert lisztben megforgatom. A vajat megforrósítom, sárgára fonnyasztom rajta a megtisztított vöröshagymát és az összetört kapormagot. Ezután rádobom a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom. Állandóan kevergetem, hogy le ne égjen. Amikor a húskockák már barnáspirosak, rálocsolom a konyakot és azonnal meggyújtom. A láng elhamvadása után ráöntöm a tejszínt és a fehérbort. Citromlével ízesítem, majd befedve, gyakori kevergetés közben puhára párolom. Hozzáadom a közben megtisztított és felszeletelt gombát és a levétől leszűrt marinált paradicsompaprikát. Készre párolom. Csak az utolsó pillanatban keverem bele a finomra vágott kaprot és csipet cukorral ízesítve egyet forralok rajta. Burgonyalángossal kínálom.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: