Gesztenyés pulyka recept

Recept elkészítése:

 Gesztenyés pulyka recept

Hozzávalók:
10 deka magozott aszalt szilva,
1-2 deci vörösbor,
30 deka pulykamell,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál vaj,
1 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor újhagyma,
10 deka mirelit gesztenye,
2 deci víz,
½ húsleveskocka,
1,5 deci tejszín,
1 teáskanál étkezési keményítő,
2 maroknyi friss kakukkfű,
só,
frissen őrölt bors.

Elkészítés:

      A 10 deka magozott aszalt szilvát egy kis műanyagdobozba teszem, ráöntök annyi száraz vörösbort, hogy ellepje a szemeket és berakom a mikróba. Közepes fokozaton, 1-2 perc alatt pompásan és gyorsan átjárja a vörösbor a szilvát.
      Felvágom kétcentis kockákra a pulykamellet, megsózom, megborsozom és rászórok kevés lisztet. Egy mélyebb serpenyőben 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál olaj keverékén halvány aranybarnára pirítom a husikat, aztán szűrőlapáttal kiszedegetem őket egy tányérra.
      Beleteszek a serpenyőbe még 1 evőkanál vajat, gyengéden megpárolok benne 1 duci gerezd finomra vágott fokhagymát meg 1 csokornyi karikákra vágott újhagymát, és visszapakolom az elősütött pulykakockákat. Hozzájuk keverem a vörösboros aszalt szilvát és 10 deka mirelit gesztenyét, utána ráöntök 2 deci vizet, belemorzsolok ½ darabka húsleveskockát és felforralom az egészet. Ahogy rottyan egyet, rögtön le is fedem és alacsonyabb lángon omlósan puhára főzöm 15 perc alatt. Megsózom, megborsozom, belekeverem még 1.5 deci tejszín és 1 teáskanálnyi étkezési keményítő keverékét, aztán végül megszórom 2 evőkanálnyi apróra vágott, friss kakukkfűvel. A fűszernövény aromás, illatos pöttyei szépen simulnak bele a télies hangulatú gesztenyés pulyka ízébe és ráadásul nem is kellett órákat várni a vacsoránkra.

Elkészítés ideje: 1 óra

Receptek kategória: