Fűszeres csirkeszárnyak márványsajtos mártogatóval recept

Recept elkészítése:

 Fűszeres csirkeszárnyak márványsajtos mártogatóval recept

Hozzávalók:
1½ kiló csirkeszárny,
A fűszeres mázhoz,
3 deci ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
½ deci sör,
1½ teáskanál morzsolt oreganó,
¼ teáskanál cayenne bors,
só,
A márványsajtos mártogatóhoz:
15 deka márványsajt,
1 deci tejszín,
1 deci tejföl.

Elkészítés:

      Bekapcsolom a sütőt 230 C-ra (gázsütőn 8-as fokozat), és amíg melegszik, előkészítem a szárnyakat meg a fűszeres mázat. A csirkeszárnyakat egy jó nagy késsel a forgójuknál kettévágom, aztán a csontos húsdarabokat egymás mellé teszem egy sütőpapírral bélelt tepsibe. (Fontos, hogy ne hemperegjenek egymáson, mert akkor a máz nem tud jól rájuk sülni.) A fűszeres mázhoz beleöntöm a ketchupot egy tálba, és a reszelő aprólyukú oldalán át hozzáreszelem a megpucolt fokhagymagerezdeket. Utána belekeverem a sört, hozzászórom a morzsolt oregánót meg a cayenne borsot, és az egészet alaposan megsózom.
      Az erős-piros mázat ráöntöm a szárnydarabokra, és kicsit el is kenegetem rajtuk, hogy mindenhol érje őket.
Miközben a forró sütőben 23 perc alatt megsülnek –az első 5 percben alufóliát borítok rájuk, hogy necsak piruljanak, hanem párolódjanak is-, ráérősen elkészítem a márványsajtos mártogatóst.
      Egy tálkába beletördelem a puha sajtot, aztán miután villával szétnyomkodtam, hozzákeverem a tejszínt meg a tejfölt.
Aztán ha a fűszeres csirkeszárnyak megsültek, tálra teszem őket, és közvetlen közelükbe elhelyezem a mártogatós tálkát. Így kisebb az esély, hogy amikor a csirkefalatokat bele-beletunkoljuk a sajtos szószba, az lecsöpögjön róluk.

Elkészítés ideje: 1,5óra

Receptek kategória: