Fokhagymás csirkemell recept

Fokhagymás csirkemell recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
4 gerezd fokhagyma,
2-3 dl tej,
2 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 mokkáskanál só és törött fehér bors,
2 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom, és lapjában szeletekre vágom. A tejbe belekeverem a sót, a borsot és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. A fűszeres tejet a felszeletelt csirkemellekre öntöm, majd legalább egy napig a hűtőszekrényben érlelem (lefedve). Sütéskor kiveszem a tejből a húst, lecsöpögtetem, lisztben megmártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. Az összes pirosra sült csirkemellszeletet tűzálló tálba teszem, a visszamaradt tejet ráöntöm, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, majd a tálat lefedve 20-25 percre előmelegített, forró sütőbe tolom. A sütés végén a tál tetejét leveszem és a felesleges levet elpárologtatom (csak sűrű mártás maradjon a hús alatt). Sült burgonya és fejes saláta illik hozzá.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!