Csirkesült Frank módra recept

Csirkesült Frank módra recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 dl tejszín,
1 evőkanál kókuszreszelék,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 evőkanál darált mák,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 gerezd fokhagyma,
1-1 csapott mokkáskanál őrölt csípős paprika, őrölt szerecsendió-virág,
köménymag,
gyömbér,
fekete bors,
3 szem őrölt szegfűszeg,
késhegynyi őrölt fahéj,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A fűszereket egy evőkanál olajjal, a kókuszreszelékkel, a mákkal, a sárgabaracklekvárral, a sóval összekeverem, és a megtisztított, darabjaira vágott csirkére kenem. Legalább 2 órán keresztül állni hagyom. Még jobb, ha előző nap pácolom be a csirkehúst. Készítése előtt a maradék olajon sárgára fonnyasztom a megtisztított és nagyon finomra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon átsütöm a hagymás olajon. Az elősütött húst tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tejszínt és a tejfölt, ezután befedve előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd fedő nélkül pirosra pirítom. Szilvabefőtt vagy sárgabarackbefőtt és párolt rizs illik mellé.

Elkészítés ideje: 70perc