Csirkemetélt gombabundában recept

Csirkemetélt gombabundában recept

Hozzávalók:
1 csirkemell,
25 dkg gomba,
1 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
4-5 evőkanál liszt,
2-2.5 dl tej,
1 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom és vékony csíkokra vágom. Megsózom és 10 percig állni hagyom. Közben a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vagdalom, majd az olajon, fedő alatt, sóval, borssal, saját levében puhára párolom, végül zsírjára sütöm. Kihűtöm. A habosra felvert tojást, a tejet, a lisztet és a finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverem, hozzáadom a pirított gombát és ízlés szerint sózom. Palacsinta sűrűségű tésztát készítek. (Szükség esetén kevés liszttel sűrítem vagy kevés tejjel hígítom.) A csirkemellcsíkokat először a lisztben, majd a tésztában megmártom, és bő, forró olajban pirosra sütöm. Párolt vajas zöldborsó vagy rizibizi illik mellé tartármártás kíséretében. Majonézes mártással hidegen is nagyon finom.

Elkészítés ideje: 55perc

The Mountain - 3D pólók