Barackos csirkemell recept

Barackos-chilis csirkemell recept

Hozzávalók:
2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell,
2 nagy fej vöröshagyma,
8 szem érett sárgabarack,
5 dkg mandula (vagy 1 teáskanál mandulaaroma),
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál currypor,
1-1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
chili (vagy csípős paprika),
ízlés szerint cukor,
só,
csipet gyömbérpor.

Elkészítés:

      A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, és forró olajon sárgára fonnyasztom. Megsózom, majd lepirítom a lebőrözött, kicsontozott és vékonyra szeletelt csirkemellet. Az olajból kivéve melegen tartom. A visszamaradt szaftra ráteszem a megmosott, kimagozott, feldarabolt sárgabarackot, megszórom a fűszerekkel és addig párolom, míg a gyümölcslevet ereszt. Ezután hozzáadom a durvára darált mandulát (vagy az aromát), és jól összeforralom. Tűzálló tálra fektetem az elősütött csirkemellet, rákenem a barackos mártást és előmelegített, forró sütőben addig pirítom fedetlenül, míg szép barnáspiros lesz. Ügyelni kell arra, hogy meg ne égjen (a gyümölcstől és a cukortól hamar karamellizálódik)! Párolt rizzsel vagy szerecsendióval ízesített burgonyafánkkal kínálom.

Elkészítés ideje: 45perc