Aszalt szilvával töltött csirkemell narancsleves mogyoróval recept

Recept elkészítése:

 Aszalt szilvával töltött csirkemell narancsleves mogyoróval recept

Hozzávalók:
4 db körte,
2 dl vörösbor,
20dkg aszalt szilva,
10dkg alma,
1db tojás,
5dkg zsemlemorzsa,
2g koriander,
60dkg csirkemell,
12dkg mogyoró,
5cl olaj,
3dkg vaj,
2dl tejszín,
1dl narancslé,
só.

Elkészítés:

      A meghámozott körtéket vörösborban megfõzzük. Az aszalt szilvát kimagozzuk, összekeverjük a hámozott kockára vágott almával tojással és a szitált zsemlemorzsával Sóval és õrölt korianderrel ízesítjük. Az enyhén kiveregetett csirkemellekre helyezzük a szilvás töltelékeket. Felgöngyöljük és hús tûvel rögzítjük. Megsózzuk és durvára tört mogyoróba meg hempergetjük. Kevés forró olajba téve elõsütjük majd a sütõbe téve pici vizet aláöntve puhára pároljuk. A mogyoró másik felét vajon kissé átpirítjuk, a tejszínnel és a narancslével felöntjük. A felszeletelt húst leöntjük a mártással.

Elkészítés ideje: 65perc

Receptek kategória: