Ananászos csirkeegytál recept

Recept elkészítése:

 Ananászos csirkeegytál recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
1 doboz körszeletes ananászbefőtt,
2 dl rizs,
1 dl tejszín,
2 evőkanál kókuszreszelék,
5 dkg vaj,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
1 dl száraz fehérbor,
késhegynyi őrölt gyömbér,
1 evőkanál Vegeta,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és feldarabolom. Minden darabot mindkét oldalán megsózom és néhány percig állni hagyom. Közben a rizst szűrőkanálba teszem, és váltott vízben néhányszor átmosom, majd lecsöpögtetem. Nagy, lapos tűzálló tálat vagy egy tepsit vajjal kikenek és szétterítem benne a rizst. Rászórom a vegetát, majd ráöntöm az ananászbefőtt leszűrt levét és a tejszínt. Sorban, egymás mellé ráfektetem a besózott csirkedarabokat. Rászórom a borsot és a gyömbérport meg a kókuszreszelék felét, az ananászszeletekkel pedig beborítom. A vajat rátördelem és rálocsolom a fehérbort. A tálat nagyon szorosan lefedem alufóliával és előmelegített, forró sütőbe tolva 60 percig közepes lángon sütöm. A sütés végén leveszem az alufóliát és pirosra pirítom a gyümölcs tetejét. Még tűzforrón rászórom a maradék kókuszreszeléket. (A rizs alatt semmi lének sem szabad lennie, ha mégis maradna, akkor még pár percig párolom.)

Elkészítés ideje: 90perc

Receptek kategória: