Zserbó - Webcukrászda recept

Recept elkészítése:

Zserbó - Webcukrászda recept

Hozzávalók:
Sütemény:
50 dkg rétesliszt,
25 dkg margarin,
4 tojás,
2 dkg élesztő,
25 dkg darált dió,
2 evőkanál porcukor,
baracklekvár.

Csokoládé-bevonat:
14 dkg porcukor,
3 dkg vaj,
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó.

Elkészítés:

      A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával. Hozzáadjuk még a 4 tojás sárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt belemorzsolva, lefedve 10-15 perc alatt kovásszá alakítottuk) és összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk. A három tésztacipót egymás után tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe tesszük úgy, hogy minden tésztarétegre baracklekvárt kenünk és megszórjuk dióval. A tepsiben, konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát állni hagyjuk, majd lassú tűznél közepesen pirosasbarnára sütjük. A csokoládébevonatot úgy készítjük, hogy a cukrot kevés vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és az eltördelt csokoládét, és simára keverjük. A sütemény meleg legyen, amikor rákenjük.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: