Zserbó szelet 5. recept

Recept elkészítése:

Zserbó szelet 5. recept

Hozzávalók:
4 dkg élesztő,
2 dl tej,
60 dkg liszt,
30 dkg margarin,
6 tojás,
50 dkg cukor,
30 dkg darált dió,
20 dkg barackíz,
csokoládémáz.

Elkészítés:

      A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot és lisztet, pár percnyi pihenés után ez lesz a kovász. A deszkára szórjuk a lisztet, közepébe tesszük a 6 tojássárgáját, a kovászt, a margarint, 20 dkg cukrot és jól kidolgozzuk. A tésztát 3 felé osztjuk: vékonyra nyújtva, az első lapot a tepsi aljára rakjuk. Megkenjük a töltelék felével: 6 tojás fehérjét kemény habbá verünk, ebbe tesszük a 30 dkg cukrot, a darált diót és a barackízt, tovább verjük. A tészta kinyújtott második lapját rátesszük, ismét megkenjük a töltelékkel. A harmadik lappal borítjuk, ezt kicsit megszurkáljuk, tojással megkenjük. Mérsékelt meleg sütőben világosra sütjük. Amikor kihűlt, megkenjük csokoládémázzal. Kis szeletekre vágjuk, mindig annyit, amennyit elfogyasztunk. Fóliába csomagolva sokáig eláll, ha nem esszük meg!

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: