Zserbó kuglóf recept

Recept elkészítése:

Zserbó kuglóf recept

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
2 dkg mazsola,
1 dkg reszelt narancshéj,
1 dkg reszelt citromhéj,
2 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs,
csipetnyi só,
5 dkg baracklekvár,
cukormáz.

Elkészítés:

      Az elmorzsolt élesztőt összekeverjük a liszt felével, a tej kétharmadával és 25-30 percig kelesztjük, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. A kizsírozott kuglófformát belisztezzük, s beletesszük a tésztát úgy, hogy az a formát kétharmad magasságig töltse ki. Langyos helyen megkelesztjük, és 180° C-os sütőben sütjük ki. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, forró baracklekvárral bekenjük, lehűtjük, és olvasztott cukormázzal leöntjük. Cseresznyével és mandulával díszíthetjük.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: