Zserbó 1. recept
Hozzávalók:
1/2 kg sima liszt,
1/4 kg margarin,
6 dkg cukor,
4 evőkanál tejföl,
2 dkg élesztő,
2 tojás sárgája,
csipet só.
Töltelék:
1/4 kg őrölt dió,
20 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
vanília,
néhány kanál rum,
barack v. más lekvár.
Elkészítés:
Az élesztőt elkeverjük a tejföllel, a lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a cukrot, sót, tojást, tejfölös élesztőt és jól kidolgozzuk. (Könnyen formálható legyen) 4 cipót formálunk belőle és 1/2 órát letakarva pihentetjük. A lapokat vékonyra nyújtjuk, lekvárral megkenjük, és a fűszeres dióval megszórjuk, rummal locsoljuk. A negyedik lappal beborítjuk, előmelegített sütőben (200 °C) lassan sütjük. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges