Tökös-mákos rétes 2. recept

Tökös-mákos rétes 2. recept

Hozzávalók:
80 dkg gyalult tök,
16 dkg porcukor,
fél citrom héja és a fél citrom,
2 g fahéj,
5-6 szem szegfűszeg,
12 dkg mák,
3 dkg zsemlemorzsa,
2 csomag réteslap,
8 dkg vaj,
8 dkg mazsola,
5 dkg vaníliás porcukor,
só.

Elkészítés:

      A legyalult tököt gyengén megsózzuk, és 15 percnyi állás után jól kinyomkodjuk, megszórjuk 8 dkg porcukorral. Reszelt citromhéjat, kevés citromlevet, őrölt fahéjat és darált szegfűszeget teszünk hozzá, és jól elkeverjük. 8 dkg cukorból, a darált mákból és az átszitált zsemlemorzsából keveréket készítünk.
A réteslapot kiterítjük, gyengén megkenjük olvasztott vajjal, majd rászórjuk a fele mennyiségű mákkeveréket.
Erre terítjük az előkészített tököt, amelyre rászórjuk a megmaradt mákot és a mazsolát. Lazán feltekerjük, sütőlemezre tesszük, tetejét olvasztott vajjal megkenjük és előmelegített sütőbe tolva, szép pirosra megsütjük. Felszeleteljük, és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk