Tökös-mákos rétes 1. recept

Tökös-mákos rétes 1. recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
10 dkg darált mák,
40 dkg sült tök,
20 dkg porcukor,
1 dl tejföl,
1 egész tojás,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg vaj,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A darált mákot összekeverem a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, a sóval, majd hozzáadom a meghámozott és villával szétnyomott sült tököt. Alaposan összekeverem, és megkóstolom, elég édes-e. A tökös-mákos rétes csak édesen jó! Az előkészített réteslapokat (kettőt egymásra téve) kevés olvasztott vajjal meglocsolom, és a felvert tojással bekenem. Ezután rákenem a tökös-mákos tölteléket, majd összecsavarva, kikent sütőlemezre teszem. A másik rétest is ugyanígy készítem el. Mindkettő tetejét meglocsolom az olvasztott vajjal és előmelegített, forró sütőbe téve, közepes lángon megsütöm. Kihűlve teszem tányérra a felszeletelt rétest.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk