Szlovák krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg cukor,
4 tojás sárgája,
4 tojás fehérjéből vert hab,
fél marék durvára vágott dió,
2 evőkanál kakaó,
7 evőkanál víz,
20 dkg liszt,
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna.
Ezekből piskótaszerűen összeállítjuk a tésztát és megsütjük.
Krém:
4,5 dl tej,
3 púpozott evőkanál liszt,
1 tojás,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja és fele leve,
2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a felfőzött masszával, valamint a többi hozzávalóval összeállítjuk, majd a kisült tésztára kenjük.
Máz: 6 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó.
Összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk.
Elkészítés ideje: 65perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges