Recept elkészítése:
Sárgadinnye serleg recept
Hozzávalók:
2 db sárgadinnye,
5 dl merlot bor,
50 g méz,
mentalevél.
Elkészítés:
Az érett sárgadinnyét hegyes kis késsel kehelyformára vágva, faragva készítjük el. Kettévesszük, és magházát evőkanállal könnyedén eltávolítjuk. Tört jégre tesszük, majd közvetlen tálalás előtt megtöltjük mézes merlottal. Menta levéllel díszítjük a jeges serleget. Kiskanállal fogyasztjuk. Ugye nem csalódtak? Elkészíthetik úgy is, hogy karalábévájóval szép kis gömböket formáznak a dinnyéből és héjába vagy üveg kehelybe téve mézes merlottal tálalják. Jéghidegen kitűnő.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges