Puncs szelet recept

Puncs szelet recept

Elkészítés:

      50 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 2 tojás sárgájával, 1 cs. sütőporral, 20 dkg porcukorral, néhány kanál tejföllel és 1 citrom reszelt héjával jól kidolgozunk. Háromfelé osztjuk, és megsütjük. 1 lapot összetörünk. 2 dl tejet, 1 cs. vaníliás cukrot és 2 evőkanál kakaót 20 dkg cukorral és 2-3 evőkanál rummal összefőzünk, majd az összetört lapra öntjük. Ha kicsit megpuhult, belekeverünk 10 dkg darált diót és 5 dkg mazsolát. 2-3 evőkanál lekvárral megkenjük az egyik lapot, és rátesszük a keveréket és befedjük az utolsó lappal.
Tetejére: 30 dkg cukrot, 1 evőkanál rumot, 1/2 citrom levét és 1-2 csepp vérnarancs aromát 1/2 óráig keverünk, és a tésztára kenjük.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!