Mézes zserbó 1. recept
Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg finomliszt,
fél kg méz,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 db egész tojás,
2 db tojássárgája,
2 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál fahéj,
1 citrom reszelt héja.
A krém:
1 liter tej,
7 dkg vaníliás puding,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor.
Elkészítés:
Az anyagokat összegyúrjuk, majd 4 egyforma méretű lapot nyújtunk. A tepsit óvatosan kenjük meg olajjal, erre tegyük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük, 20-30 perc alatt. A tejet felfőzzük a pudinggal. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd mikor teljesen kihűlt a puding, összekeverjük vele. A szintén kihűlt mézes lapokat rummal meglocsoljuk és megtöltjük krémmel, végül a tetejét bevonjuk csokoládémázzal. Hűtőben pihentessük kicsit, mert így könnyebb szeletelni.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges