Kókuszos tekercs 4. recept

Kókuszos tekercs 4. recept

Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg sima liszt,
25 dkg margarin,
5 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
4 tojás sárgája.
Töltelék:
4 tojás fehérje,
30 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,
mokkáskanál ecet,
15 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés:

      Az élesztőt felfuttatni, és a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrni. 1 órát keleszteni. A fehérjéket kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az ecetet. Tovább verni, míg jó kemény lesz, akkor bele a kókuszt. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, rá a tölteléket és feltekerjük. Kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és tepsibe rakjuk. Forró sütőbe tesszük, majd takarékon aranysárgára sütjük. Félidőben cukros vízzel megkenjük.
Innentől könnyen megég. (2 tekercs lesz belőle, azt szeleteljük)

vissza a főoldalra