Házi Rafaello-golyó recept

Házi Rafaello-golyó recept

Hozzávalók:
1.5 dl víz,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
3 csomag kókuszreszelék,
25 dkg sovány tejpor.

A töltéshez tisztitott mandula vagy mogyoró.
A forgatáshoz 1 cs. kókuszreszelék (56-60 golyó).

Elkészítés:

      A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a margarint,majd megvárjuk míg kihűl. Ezután hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, nedves kézzel golyókat formázunk, közepükbe 1-1 mandulát vagy mogyorót teszünk, végül beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, majd hűtőbe tesszük.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra