Gesztenyés-almás linzer recept

Gesztenyés-almás linzer recept

Hozzávalók:
50 dkg linzertészta,
50 dkg alma,
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl tejszín,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
10 dkg mazsola,
2 evőkanál rum,
1-2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

      A tésztát téglalap alakúra nyújtom és kibélelek vele egy közepes nagyságú tepsit, hogy pereme is legyen. Félréteszem. Az almát meghámozom, kicsumázom és lereszelem. A gesztenyemasszát kenhetőre keverem a tejszínnel és a rummal. A tészta alját megkenem a sárgabaracklekvárral, belesimítom a gesztenyemasszát, erre egyenletesen rászórom a reszelt almát és a megtisztított mazsolát. Kevés porcukorral meghintve az előmelegített, forró sütőbe tolom, és mérsékelt lángon 40-45 percig sütöm. Csak teljes kihűlése után szeletelem fel.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók