Fügével töltött pite recept

Fügével töltött pite recept

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
20 dkg friss, érett füge,
1 evőkanál száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
2 dkg élesztő,
só.

Elkészítés:

      Az élesztőt langyos vízben (vagy tejben) feloldjuk, majd összedolgozzuk a liszttel. A tömör, kemény tésztát letakarva, meleg helyen 2 órát kelesztjük. Lisztezett deszkán összedolgozzuk a borral, olajjal, sóval és további 1 órát pihentetjük. Nem túl vékonyra nyújtjuk, kiolajozott tepsibe fektetjük és a tetejére ujjunkkal kis mélyedéseket nyomunk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon aranysárgára sütjük. Kihűlve kockára vágjuk, majd keresztben kettévágjuk és a két lap közé megmosott, felszeletelt friss fügét helyezünk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók