Diós kocka recept

 Diós kocka recept

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé,
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
6 tojás,
10 dkg liszt + 1 kiskanál sütőpor,
20 dkg durvára darált dió,
1 kiskanál fahéj.
A tetejére:
2 dl baracklekvár,
2 tábla tortabevonó étcsokoládé,
20 dkg felezett dió.

Elkészítés:

      A csokoládét felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztottcsokoládéval. Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztet és a diót. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral. Mikor kihűlt, bevonjuk a tortabevonó csokoládéval. Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét, és minden szelet közepére egy felezett diót nyomunk.

Elkészítés ideje: 2 óra

Kiemelt partnerünk