Darázsfészek recept

Recept elkészítése:

Darázsfészek recept

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
4 tojás sárgája,
csipet só,
4 dkg cukros tejben felfuttatott élesztő,
kb. 3 dl langyos tej.

A töltelékhez:
20 dkg puha vaj,
20 dkg vaníliás porcukor.

Elkészítés:

      A lisztet tálba szitáljuk. Beletesszük a tojássárgákat, a sót, az élesztőt és a tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, hogy olyan legyen, mint a selyem. Meglisztezve letakarjuk tiszta ruhával, és hagyjuk kelni. Közben a töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A megkelt tésztát fél kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét megkenjük a töltelékkel. A tésztát jó szorosan feltekerjük, és 16 egyforma darabra vágjuk. A csigátak - csigás felükkel lefele - kivajazott tepsire tesszük, egymástól kissé távol. Hagyjuk itt is egy kicsit kelni, majd sütőben kb. 180°C-on (gázsütőnél 4-es, 5-ös fokozat) félig megsütjük, akkor meglocsoljuk langyos cukros tejjel. Addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: