Csokoládé recept

Csokoládé recept

Elkészítés:

      2 dl vizet 25-30 dkg cukrot tegyél fel forrni. Főzz belőle szirupot. Tegyél bele tetszés szerinti kakaót, állandó keverés mellet addig kell főzni, ameddig kiállja a golyós próbát (átlátszó üvegpohárba hideg vizet teszünk a főzőkanállal egy cseppet, beleejtünk, ha nem málik szét és kis apró golyócska lesz belőle, akkor folytatjuk a csoki további elkészitését.) Ez a keserű csoki receptje, lehet belőle készíteni még: rumos, diós, tej csoki változatot, sót még müzlis csokit is.
A megfőtt csokoládéba kevés rumaromát teszünk (sport csoki) diót keverünk bele, vagy darabos mandulát, mogyorót. Tejport keverünk bele még forrón kb. 2,5 dkg-ot. Amikor csokoládéval elkészültünk, és levesszük a forró csokoládét, egy pici margarint, vagy kakaóvajat keverünk bele. Erre azért van szükség, hogy a csokoládé fényes legyen. A kikevert, felfőzött csokoládét, margarinnal kikent tálba tesszük, és meghűlés után szeletekre, csíkokra vágjuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk