Bio zserbó recept

Bio zserbó recept

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:
1,2 kg teljes őrlésű tönkölyliszt,
0,6 kg pálmavaj,
5 dkg élesztő,
12 dkg gyümölcscukor,
3 dl víz,
ízlés szerint lekvár (kenéshez).

A töltelékhez:
15 dkg darált dió,
10 dkg párolt köles,
10 dkg szezámmag,
5 dkg zabpehely,
20 dkg gyümölcscukor,
kevés víz.

Elkészítés:

      A tésztát simára dagasztjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezután újra átgyúrjuk, és négyfelé osztjuk. 10 percig pihentetjük a tésztákat, majd tepsi méretű lappá nyújtjuk. Az elsőt a kivajazott tepsibe beletesszük, majd megkenjük lekvárral, majd a töltelékkel. Ugyanezt tesszük a második és a harmadik tésztalappal. A negyedik lapot rátesszük a tetejére, mézes vízzel lekenjük és zabpehellyel, kölessel, darált dióval megszórjuk. 20 percnyi kelesztés után 30-35 percig sütjük 220 fokon.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk