Bábafogak recept
Hozzávalók:
250 g liszt
2 db tojássárgája
½ dl tejföl
5 dl pálinka (törköly vagy szilva)
½ csomag sütőpor
porcukor, só
Sütéshez: olaj
Vaníliás cukor
200g barackdzsem
3 dl barackpálinka.
Elkészítés:
A lisztet sütőporral, egy mokkáskanál porcukorral, és egy csipet sóval elkeverjük. Fészket készítünk a közepébe, amibe tesszük a tejfelt, tojássárgákat, pálinkát. Levestészta keménységű tésztává gyúrjuk, jól kidolgozzuk. A tésztából – konyharuhával letakart félóra pihentetés után – kisujjnyi vastag rudakat sodrunk, amiket 7-8 cm hosszúra darabolunk. A rudacskákat egyik végüknél 3 cm hosszan félig bevágjuk, majd a rudacskákat kilencven fokkal elfordítjuk, és hasonlóan bemetszünk. Ezután a tésztánkat úgy alakítjuk ki, mintha háromláb lenne. Néhány perc, pihentetés után bő olajban sütjük. A szép pirosra sült tésztát még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. A frissen sült bábafogak kicsit kemények, de barackpálinkás lekvárral fogyasztva kitűnőek.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges