Aranygaluska recept

Recept elkészítése:

Aranygaluska recept

Hozzávalók:
10 dkg margarin,
50 dkg liszt,
3 tojás sárgája,
2 dkg élesztő,
2.5 dl tej,
5 dkg cukor,
csipetnyi só,
15 dkg darált dió.

A vanília habhoz:
4 dl tej,
4 db tojás,
1 cs. krémpudingpor,
1 dl tejszín,
1 cs vaníliás cukor,
15 dkg kristálycukor.

Elkészítés:

      Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk egy sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1.5 órát meleg helyen kelni. Borítsuk egy lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra. 5 dkg olvasztott margarinnal kenjük be minden oldalról a pogácsákat és helyezzük be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára. A vanília krémpudingot 1 dl tejszínnel és 4 tojás sárgájával hőálló keverőtálban simára keverjük. A tejet felforraljuk és a keverőtálba öntjük, állandó keverés közben vízgőzre tesszük, felfőzzük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és keményre verjük, majd a forró alaphoz adjuk, gyorsan elkeverjük.

Elkészítés ideje: 180perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: