Aranygaluska 5. recept

Recept elkészítése:

Aranygaluska 5. recept

Hozzávalók:
fél kg liszt,
2 dkg élesztő,
2 tojássárgája,
3 dl tej,
6 dkg margarin,
20 dkg dió,
15 dkg cukor,
8 dkg vaj.

Elkészítés:

      Az ízes bukta tésztájának összetétele szerint, valamivel keményebb masszát készítünk. Ha megkelt, borítsuk ki az egészet deszkára, és apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, kivajazott tortaformába helyezzünk belőle egy sort, és locsoljuk meg olvasztott vajjal. Minden sor tésztát hintsük meg bőven diós cukorral. Újból kelesztjük, kétszeresére, majd lassú tűznél sütjük. Ha megsült, a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tésztát tortalappal együtt tesszük tálra. Vaníliás cukorral megszórjuk, és melegen tálaljuk. Nem vágjuk, hanem tépjük. Vaníliamártást, illetve csokoládé- vagy borsodót adunk hozzá.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: