Anzac recept

Recept elkészítése:

Anzac recept

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely,
13 dkg átszitált finomliszt,
25 dkg porcukor,
8 dkg kókuszreszelék,
15 dkg vaj,
2 evőkanál méz,
2 evőkanálnyi forró víz,
1 kiskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:

      A zabpelyhet a liszttel meg a kókuszreszelékkel elkeverjük. A vajat a mézzel kis lábaskában felolvasztjuk. A szódabikarbónát a forró vízben feloldjuk, majd a mézes vajjal együtt a lisztkeverékbe öntjük, s alaposan összegyúrjuk. Kiskanál segítségével egy kikent tepsire a tésztából - egymástól távol - kis halmokat rakunk. Mérsékelten meleg (150 fok) sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőlemezről még melegen széles pengéjű késsel lefejtjük, és rácsra vagy deszkára rakva kihűtjük. Jól záródó dobozban tároljuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: