Almás-túrós sütemény recept

Almás-túrós sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
130 g vaj,
130 g porcukor,
egy csipet só,
1 tasak vanillincukor,
fél citrom reszelt héja,
4 tojássárgája,
200 g túró,
2 evőkanál tejföl,
4 tojásfehérje,
50 g mazsola,
2 evőkanál rum,
170 g liszt
A díszítéshez:
fél kg alma,
egy citrom leve,
fél tasak fahéjas porcukor,
vaj és liszt a sütőlemez kikenéséhez.

Elkészítés:

      A vajat a cukor felével, a sóval, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgákat apránként hozzáadjuk. A túrót és a tejfölt hozzákeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot. Az egészet a túrós masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a rumba áztatott mazsolákat. A masszát egy megvajazott, kilisztezett sütőlemezre kenjük. A meghámozott almákat szeletekre vágjuk, citromlével megöntözzük és befedjük vele a túrómasszát. A fahéjas porcukorral megszórjuk és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk