Almás/túrós pite recept

Almás/túrós pite recept

Hozzávalók:
2 kg savanykás alma (vagy 1.5 kg tehéntúró, 10 dkg mazsolával),
60 dkg rétesliszt,
25 dkg margarin,
porcukor,
tejföl,
2 tojás,
fahéj.

Elkészítés:

      A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és kinyomott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg zsemlemorzsával, és ráterítjük a másik tésztalapot. Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk. Túrós pitéhez az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, porcukorral, és egy kanál rummal keverjük össze. Ha túlságosan nedves a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra