Almás táska recept

Recept elkészítése:

Almás táska recept

Hozzávalók:
1 csomag mirelit vajastészta,
80 dkg alma,
10 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
1 kiskanál fahéj,
2 tojássárgája.

Elkészítés:

      A felengedett tésztát egy lisztezett deszkán kb. fél centi vastag, téglalap alakúra kinyújtjuk, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, majd összekeverjük a cukorral, a dióval és a fahéjjal. A tésztalapok közepére halmozunk az almapépből. A tészták csücskeit tojássárgájával megkenjük, és a széleket egymásra hajtva batyut formálunk. Tojássárgájával megkenjük, megszurkáljuk, és sütőlapra téve 220 fokon megsütjük.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: