Almás pite 5. recept

Recept elkészítése:

Almás pite 5. recept

Hozzávalók:
Tészta:
liszt 50 dkg,
vaj 25 dkg,
porcukor 25 dkg,
tojás 3 db,
citromlé 1/2 ek.,
tejföl 1.5 dl,
só 1/2 késh.
Töltelék:
dió 15 dkg,
tojás 1 db,
alma 50 dkg.

Elkészítés:

      Lisztet vajjal eldörzsölünk, hozzáadjuk a porcukrot is. Azután 2 tojás sárgáját, 1/2 ek citromlével 1.5 dl tejfölt, kis sót az előbbivel jól kidolgozunk. Két részre osztjuk, és tovább úgy járunk el, mint a meggyes piténél. Tetejét egy felvert tojással megkenjük, és darabos dióval megszórjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: