Almás pite 4. recept

Recept elkészítése:

Almás pite 4. recept

Hozzávalók:
Liszt 25 dkg,
vaj 25 dkg,
tojás 2 db,
só 1/2 késhegynyi.
Töltelék: borízű alma 1 kg,
dió 10 dkg,
vanília 1/4 rúd,
mazsola 5 dkg,
rum 1 ek,
fahéj 1/2 kk.,
cukor 15 dkg,
morzsa 1 ek.

Elkészítés:

      Az írós-vajas tésztát két részre osztjuk, az egyiket tepsibe téve, megtöltjük a következő töltelékkel:
Borízű almát megtisztítva, nagyon vékony szeletekre vágunk, összekeverjük darabos tört dióval, vaníliával, mazsolával, rummal, törött fahéjjal, bőven porcukorral meghintjük, és a tészta másik részét ráborítjuk. Tojással megkenjük, és forró sütőben kisütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: