Almás pite 2. recept

Recept elkészítése:

Almás pite 2. recept

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
10 dkg vaj,
3 dkg disznózsír,
6 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál tej,
2 tojássárgája,
1 evőkanál rum
Töltelék:
3/4 kg alma,
1 teáskanál fahéj,
10 dkg mazsola,
10 dkg mogyoró (ha nincs, a dió is megteszi),
10 dkg porcukor.

Elkészítés:

      A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzátesszük a zsírt, porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a rumot, és az egészet könnyedén összegyúrjuk. Két órát hideg helyen pihentetjük. Aztán két részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk a lisztezett deszkán, és a nyújtófára tekerve - így kevésbé szakad - a tepsibe rakjuk. Beborítjuk hámozott, vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk mazsolával, fahéjjal, darált mogyoróval és porcukorral. Befedjük a másik kinyújtott lappal, megkenjük tojássárgájával, és meghintjük vagdalt mogyoróval.
Előmelegített, középforró sütőben sütjük. Szeletekre vágjuk, vaníliás cukorral meghintjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: