Almás-habos recept

Recept elkészítése:

Almás-habos recept

Hozzávalók:
Tészta:
37 dkg liszt,
16 dkg margarin,
4 tojássárgája,
1 dkg élesztő,
késhegynyi sütőpor,
csipetnyi só,
1 púpozott evőkanál porcukor,
1-2 evőkanál porcukor.
Töltelék:
1.5 kg alma.
Hab:
4 tojásfehérje,
20 dkg porcukor.

Elkészítés:

      A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsibe tesszük. Az almát lereszeljük, megpároljuk, a tésztára kenjük, majd majdnem készre sütjük. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a tésztára, és a tepsit visszatéve a sütőbe, készre sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: