Töltött makaróni recept

Recept elkészítése:

Töltött makaróni recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
25 dkg sovány darált hús (bármilyen fajta jó hozzá),
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl vörösbor,
1 kis doboz paradicsompüré,
1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom,
10 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítés:

      A makarónit megfőzöm és meleg vízzel leöblítem. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágom, és a felének kiolvasztom a zsírját (a másik felét félreteszem). A szalonnazsírra ráteszem a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a darált húst. Folytonosan kevergetve fehéredésig pirítom, ezután hozzáteszem a paradicsompürét, és azzal is pirítom tovább egy-két percig. Végül beleszórom a fűszereket, és ráöntöm a vörösbort, valamint még egy deci vizet. Fedő alatt összepárolom. Hagyom, hogy kihűljön. A megfőtt és lecsöpögtetett tésztát összekeverem 1 dl tejföllel és 1 habosra felvert tojással, a megmaradt tejfölt és a másik habosra kevert tojást pedig a húsraguhoz adom. Egy kisebb tepsibe simítom a tészta egyharmadát, erre rákenem az egyharmadnyi húsragut, majd ugyancsak egyharmadnyi reszelt sajttal meghintem. Újabb egyharmadnyi tésztát terítek rá. Erre húsragu kerül, ezt követően ismét egy réteg reszelt sajt, amit betakarok az utolsó réteg tésztával. Végül beborítom a megmaradt húsraguval, és elosztom a tetején a félretett, apró szalonnakockákat. Az egészet előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg szép pirosbarna kéreg sül a tetejére. Még forrón ráhintem az utolsó adag reszelt sajtot, és kockákra vágva kínálom.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: